Prohlášení k aktuální situaci

16. 11. 2016

Klub zastupitelů České strany sociálně demokratické v Zastupitelstvu města Tišnova vnímá se znepokojením skutečnost, že rezignací místostarosty Ing. Tomáše Komprse (STAN) na mandát městského zastupitele přestává v tuto chvíli prakticky existovat v Zastupitelstvu města Tišnova koalice, která by se mohla opřít o smluvně zajištěnou většinu členů zastupitelstva. Tento fakt ovšem vedení města ve svém oficiálním prohlášení zlehčuje a konkrétní důvody rozpadu koalice pak neuvádí vůbec. Dovolujeme si tímto požádat pana Tomáše Komprse, aby seznámil všechny členy zastupitelstva a především pak tišnovskou veřejnost se skutečnostmi, které vedly k jeho rezignaci, a zamezil tak šíření spekulací o tom, co za rozpadem radniční koalice ve skutečnosti stálo.

Jako zastupitelé zvolení za Českou stranu sociálně demokratickou jsme současně připraveni podílet se na vytvoření stabilnějšího prostředí, než bylo vytvořeno po volbách v roce 2014. Pevný koaliční základ, který nebude založen na většině pouhého jednoho hlasu a nastavení opravdu skutečné spolupráce a respektu v rámci celého městského zastupitelstva. Toto vnímáme v době příznivé ekonomické situace za nejvíce důležité aspekty při přípravě a realizaci klíčových projektů zajišťujících nezbytný rozvoj města Tišnova.

Jan Schneider, Zuzana Brzobohatá, Radmila Zhořová